Hoppa till innehåll

Brownietips – Mandelbrownie

        Idag känner jag att det passar riktigt bra med ett brownietips här på bloggen! Eller tja, det passar ju alltid med brownie. Alltid och överrallt! Här kommer en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Idag känner jag att det passar riktigt bra med ett brownietips här på bloggen! Eller tja, det passar ju alltid med brownie. Alltid och överrallt! Här kommer en favorit i repris – en mandelbrownie med massa härlig mörk choklad (utan tillsatt socker). Extra bra blir det om man har hackad choklad ovanpå också! Brownien servera med fördel med vispad grädde. Önskar er alla en fortsatt toppenvecka!
 
 

Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 

Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt