Brownietips – Mandelbrownie
Idag känner jag att det passar riktigt bra med ett brownietips här på bloggen! Eller tja, det passar ju alltid med brownie. Alltid och överrallt! Här kommer en.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0973_5da067b22a6b224c00a4e0cd.jpg)
![Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0973_5da067b22a6b224c00a4e0cd.jpg)
![Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0975_5da0cc33ddf2b3778c31faa5.jpg)
Mandelbrownie – 5 portioner
2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad att strö på
Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
![Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt Brownietips - Mandelbrownie - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0984_5da0cc97e087c37536493853.jpg)