Hoppa till innehåll
Open navigation

Butternut chocolate cake

Butternutsquash/butternutpumpa liknar pumpa, men är egentligen en squash! Ffruktköttet har en lite söt och nötaktig smak, och är en härlig smaksättare. I denna variant är kakan smaksatt kakan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 60 gram butternutsquash
  • 1 ägg
  • 30 gram mandlar
  • 2 msk riven kokos
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2 1/2 msk sötströ
  • 2- 2 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk olja
  • 1-2 krm vaniljpulver
  • 1 - 1/2 krm romarom
  • 20 gram choklad
  • 15 gram paranötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutsquash i bitar och koka mjuka i vatten.
  • Mixa dessa med övriga ingredienser - förutom med choklad och paranötter.
  • Grovhacka choklad och paranötter och rör ner dessa.
  • Bröa en 12-cm springform och häll ner smeten i denna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!