Butternut chocolate cake
Butternutsquash/butternutpumpa liknar pumpa, men är egentligen en squash! Ffruktköttet har en lite söt och nötaktig smak, och är en härlig smaksättare. I denna variant är kakan smaksatt kakan.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 60 gram butternutsquash
- 1 ägg
- 30 gram mandlar
- 2 msk riven kokos
- 1 msk kokosmjöl
- 2 1/2 msk sötströ
- 2- 2 1/2 msk kakao
- 1 1/2 msk olja
- 1-2 krm vaniljpulver
- 1 - 1/2 krm romarom
- 20 gram choklad
- 15 gram paranötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutsquash i bitar och koka mjuka i vatten.
- Mixa dessa med övriga ingredienser - förutom med choklad och paranötter.
- Grovhacka choklad och paranötter och rör ner dessa.
- Bröa en 12-cm springform och häll ner smeten i denna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!