Hoppa till innehåll

Butternut med smak av chai

Tiden bara flyger iväg, och det känns som om jag har hundra saker att hinna med att göra! Önskar att det gick att bromsa klockan lite. Tur att vi får en extra timme på söndag i varje.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Tiden bara flyger iväg, och det känns som om jag har hundra saker att hinna med att göra! Önskar att det gick att bromsa klockan lite. Tur att vi får en extra timme på söndag i varje fall, i och med att det blir vintertid! Idag kommer två av mina bästa vänner på fika, och jag ska bjuda på mazarinkaka, peanut butter cups och chokladbollar. Jag får visa er bilder på smaskigheterna sedan!
 
Jag tänkte återigen nyttja min lilla donutform (köpt på lagerhaus för 79 kr), genom att göra minimunkar med butternutsquash/butternutpumpa. De blev riktigt goda, men blev tyvärr svåra att få ur formen. Därför rekommenderar jag att man inte gör dessa kakor i en donutform, utan i minimuffinsformar! Bakverken smaksätte jag få lite höstig, genom att  koka butternutsquash tillsammans med en påse chaite (vilket man kan utesulta om man vill) och smaksätta med lite kanel. Kakorna toppar jag med smält choklad!
 
 
Butternut med smak av chai - Baka Sockerfritt
 
 
Butternut med smak av chai – 10 stycken små godbitar

50 gram butternut sqash
1 tepåse chaite (går att utesulta)
10 gram smör
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ev lite kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutsquash i bitar, lägg i en kastrull med lite vatten och en påse chaite. Koka bitarna mjuka. Ta bort tepåsen och mixa butternutsqhash med resterande ingredienser. Smöra och bröa en minidonutform och fördela i smeten, eller använd minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Butternut med smak av chai - Baka Sockerfritt