Hoppa till innehåll
Open navigation

Cacao brownie muffin

Jag har tidgare gjort brownie i muffinformat, men denna gång använde jag kakao istället för smält sockerfri choklad. Jag tycker det är praktiskt att använda muffinsformar, för det gör det hela lättare att exempelvis ta med bakverket och äta på utflykter och på picknick. Vill du lyxa till det, toppas muffinsen med smält choklad! På…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har tidgare gjort brownie i muffinformat, men denna gång använde jag kakao istället för smält sockerfri choklad. Jag tycker det är praktiskt att använda muffinsformar, för det gör det hela lättare att exempelvis ta med bakverket och äta på utflykter och på picknick. Vill du lyxa till det, toppas muffinsen med smält choklad! På biderna har jag valt att enbart ringla lite av den smälta chokladen som dekoration.
 
Jag gillar inte det nuvarande vädret kan jag lova. Det är nu jag är glad över att jag har sen semester (den börjar 21 juli, är det tänkt). När det är så här trist och kallt ute, känns det ju som man hellre vill ha kvar sina semesterdagar till senare. Tycker ni inte? Förövrigt gillar jag att ha sen semester, för då har jag kvar mer av den när många andra redan har kommit tillbaks! Jag kommer dock ha lite annorlunda ledighet, då typ hälften av den kommer att bestå utav halvdagar. Men det gör inget för mig! Jag tycker att det känns ganska skönt att jobba sisådär fyra timmar per dag, och kunna göra det extra många veckor, istället för att ta full ledighet på en gång. Förstå vad jag skulle kunna arbeta på mitt projekt (det jag idag kallar Baka Sockerfritt)!
 
Det är så skönt, för det är ganska lugnt på jobbet denna vecka. Lugnet före stormen kan man säga, för nästa vecka är kvartalskifte och därmed uppstår massor utav bokslutsjobb. Jag hann hursom helst träna idag på lunchen. Eftersom friskis har ett irriterande sommarschema, är många av de pass jag brukar gå på borta. Därförblev det så kallat cirkelgym idag.
 
 
Cacao brownie muffin 5
 
 

Cacao brownie muffin – 6 till 8 stycken

30 gram smör
2 ägg
2 msk mjölk
1 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
2 msk pofiber
3 msksötströ
1 1/2 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. smält smöret och blanda samman alla ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar, så att de fylls till ungefär en tredjedel. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter, de får gärna vara kladdiga i mitten.

Tips: smält 60 gram choklad och bre på browniemuffinsen.

 

Cacao brownie muffin 7