Caramel chokladkaka
Karamell och choklad är alltid en bra idé att matcha, eller vad säger ni? En guldklimp jag bakade i fjol är med just dessa två smaker – en brownie/chokladkaka toppad.. Läs mer


Salted caramel chokladkaka – ca 8 till 10 bitar
Brownie:
4 ägg
150 gram mörk choklad utan tillsatt socker
100 gram smör
1 dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 ½ msk kakao
½ tsk vaniljpulver
Karamelltopping:
3 dl vispgrädde
3/4 dl fibersirap honey
lite salt
Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör i en kastrull. Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Karamelltopping
Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull (gärna bred – upplever att det går snabbare då) under cirka 50 minuter tills den tjocknat i konsistensen. Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat strös lite, lite salt över.



