Cashew- och jordnötstårta
En mycket smarrig tårta med olika sorts nötter samt choklad. Bottnen består av Läs mer

ca 50 minuter + tid för kakan att kallna
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Cashewbotten:
- 15 gram smör
- 35 gram cashewnötter jag blandar naturella och salta
- 30 gram riven kokos
- 1 ½ msk kakao
- ca 1 ½ msk stevia strö
- ½ kryddmått vaniljpulver
Jordnötssmör:
- 70 gram jordnötter
- 10 gram kokosolja
- 2 tsk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
- 20 gram mörk choklad
- 5 gram kokosolja
Instruktioner
- Cashewbotten, Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cahsewnötterna och den rivna kokosen till ett mjöl.
- Fäst ett bakplåtspapper i bottnen av en liten springform (12 cm) och tryck ut smeten i bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna en aning
- Jordnötssmör, Mixa jordnötterna. Tillsätt kokosolja, stevia strö och vanilj och fortsätt mixa till önskad konsistens
- Fördela jordnötssmöret ovanpå den färdiggräddade bottnen
- Chokladöverdrag, Smält choklad och oljan
- Bred ut ovanpå jordnötssmöret. Låt kakan svalna i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!