Hoppa till innehåll

Cashew- och jordnötstårta

En mycket smarrig tårta med olika sorts nötter samt choklad. Bottnen består av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
ca 50 minuter + tid för kakan att kallna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Cashewbotten:

Jordnötssmör:

Chokladöverdrag:

Instruktioner

  • Cashewbotten, Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cahsewnötterna och den rivna kokosen till ett mjöl.
  • Blanda med sötning, vanilj och smör till en deg
  • Fäst ett bakplåtspapper i bottnen av en liten springform (12 cm) och tryck ut smeten i bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna en aning
  • Jordnötssmör, Mixa jordnötterna. Tillsätt kokosolja, stevia strö och vanilj och fortsätt mixa till önskad konsistens
  • Fördela jordnötssmöret ovanpå den färdiggräddade bottnen
  • Chokladöverdrag, Smält choklad och oljan
  • Bred ut ovanpå jordnötssmöret. Låt kakan svalna i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!