Hoppa till innehåll

Cashew- och kokoskakor, utan tillsatt socker

      Blir lite av en kortvecka med röd dag imorgon och allt. Och jag blir lite otippat hemma själv onsdag kväll till fredag morgon, då barnen och Artur åkte en sväng till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Cashew- och kokoskakor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Blir lite av en kortvecka med röd dag imorgon och allt. Och jag blir lite otippat hemma själv onsdag kväll till fredag morgon, då barnen och Artur åkte en sväng till farmor! Nu hoppas jag verkligen att det fina vädret håller i sig!
 
Du kanske också har en kortare jobbvecka? Kanske är sugen på att baka? Här kommer jag med ett kaktips! Cashew- och kokoskakor. Så god kombination som jag använt många gånger (i både typ kakor men också nöt- och fruktbollar). Och så slängde jag ner kakao i hälften av degen så jag fick både med neutral smak och chokladsmak. 

Kom ihåg att kakorna måste få kallna innan de rörs efter gräddningen. När de fortfarande är varma är konsistensen mjuk. Jag tipsar dessutom om att använda torrostade cashewnötter – det blir extra gott!

Cashew- och kokoskakor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt  

Cashew- och kokoskakor – 6 till 8 stycken

100 gram cashewnötter
60 gram rumsvarmt smör
40 gram choklad, utan tillsatt socker
1 dl riven kokos
½ dl kokosmjöl
½ dl sockerersättning

För chokladkakor: tillsätt lite kakao och ev. extra sötning

Mixa cashewnötterna till ett “mjöl” och blanda med riven kokos, kokosmjöl och sötning. Blanda sedan ner smöret och därefer hackad choklad. Gör platta kakor av kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter tills kakorna får en aning färg i kanterna. Låt kakorna svalna innan de flyttas.

 

Cashew- och kokoskakor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt