Cashew- och kokoskakor, utan tillsatt socker
Blir lite av en kortvecka med röd dag imorgon och allt. Och jag blir lite otippat hemma själv onsdag kväll till fredag morgon, då barnen och Artur åkte en sväng till.. Läs mer


Kom ihåg att kakorna måste få kallna innan de rörs efter gräddningen. När de fortfarande är varma är konsistensen mjuk. Jag tipsar dessutom om att använda torrostade cashewnötter – det blir extra gott!
Cashew- och kokoskakor – 6 till 8 stycken
100 gram cashewnötter
60 gram rumsvarmt smör
40 gram choklad, utan tillsatt socker
1 dl riven kokos
½ dl kokosmjöl
½ dl sockerersättning
För chokladkakor: tillsätt lite kakao och ev. extra sötning
Mixa cashewnötterna till ett “mjöl” och blanda med riven kokos, kokosmjöl och sötning. Blanda sedan ner smöret och därefer hackad choklad. Gör platta kakor av kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter tills kakorna får en aning färg i kanterna. Låt kakorna svalna innan de flyttas.
