Hoppa till innehåll

Cashewkakor med kokos

Idag är ingen vanlig dag, nej för det är Vincent födelsedag! Min lilla kille fyller 1 år. Därför är det full rulle hos oss, och vi ska ha kalas för familjen. Jag berättar mer om vad jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag är ingen vanlig dag, nej för det är Vincent födelsedag! Min lilla kille fyller 1 år. Därför är det full rulle hos oss, och vi ska ha kalas för familjen. Jag berättar mer om vad jag bakat och lägger upp bilder senare.
 
Denna lördag vill jag visa er småkakor med cashewnötter och kokos! Cashewnötter och kokos är en smakkombination som jag tyckt mycket om sedan den hälsosamma bakningens begynnelse (i mitt liv). Jag använder mig gärna av salta och rostade cashewnötter, vilket bryter av fint mot det söta. Är det förresten bara jag som kan tycka att salt i bakverk låter skumt, men som sedan tycker att det är hur gott som helst när jag väl använder/äter det? Jag smaksatte halva degen med kakao (½ msk kakao) och gjorde dessa till chokladkakakor, medan resten fick vara utan. 
 
Ps. Kom ihåg att låta kakdegen vara välarbetad, inte göra kakorna för tunna, samt låta dom kallna helt innan de rörs. Annars kan de lätt gå sönder.
  
 
 
 
Cashewkakor med kokos - Baka Sockerfritt
 
 
 

Cashewkakor med kokos – 4 stycken

50 gram cashewnötter, rostade och salta
15 gram smör
½ dl riven kokos
1 msk pofiber
1 msk sötströ
ev. 1 msk kakao


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa nötterna och riven kokos med en mixer. Blanda med resterande ingredienser. Om chokladsmak önskas tillsätts kakao i hela, eller en del utav degen. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna helt.

 

 

Cashewkakor med kokos - Baka Sockerfritt
 
Cashewkakor med kokos - Baka Sockerfritt