Hoppa till innehåll

Cashewsmör

Jag förstår att många är lediga även idag, hoppas ni har en riktigt härlig långhelg! Jag begav mig i varje fall iväg i morse för att göra lite av det sista på uppsatsen innan inlämningen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag förstår att många är lediga även idag, hoppas ni har en riktigt härlig långhelg! Jag begav mig i varje fall iväg i morse för att göra lite av det sista på uppsatsen innan inlämningen på måndag morgon (eller söndag kväll som vi kör på). Är lite nervös inför inlämningen, det kan gå hur som helst känner jag! Då vi inte har fått speciellt mycket feedback, så vet vi inte riktigt om vi får göra om en del innan den verkligt slutgiltiga inlämningen den 3 juni. Men lite ledig tid har jag i alla fall idag. Jag har hunnit göra lite nötsmör och ska snart iväg för att gå på bio (Ironman 3). Jag älskar bio, det är något avslappnande med det hela. Man är liksom fast och måste sitta kvar 😉
 
Jag är riktigt svag för olika slags nötscréme eller nötsmör. Två av mina favoriter är nutella och jordnötssmör. Nu har jag även testat på att byta ut jordnötterna mot cashewnötter, så att det blev ett cashewsmör! Jag använder rostade och salta cashewnötter, vilket passar bra i detta nötsmör och bryter fint med den söta smaken. Perfekt att äta som det är, som tillbehör eller som ingrediens i bakverk.
 
 
Cashewsmör - Baka Sockerfritt
 

Cashewsmör

100 gram cashewnötter (jag använder salta)
ca 1 msk sötströ
1 krm vaniljulver
10 gram kokosolja
10 gram rumsvarmt smör
ev. någon tesked vatten

Mixa cashewnötter i en mixer.  Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt mixa till önskad konsistens tills det blir en kräm/nötsmör. Tillsätt eventuellt lite vatten och krämen blir för fast.

Cashewsmör - Baka Sockerfritt