Cheesecake med hallon och blåbär
Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht. Kanske är det.. Läs mer


Cheesecake med hallon och blåbär
Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
2 krm kanel
Fyllning:
1 ägg
60 gram hallon och blåbär (hälften/hälften)
60 gram mascarpone
½-1 msk sötströ
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.
Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.


