Hoppa till innehåll

Cheesecakebrownie

      Alla som har följt mig ett tag tror jag har förstått att jag är galen i brownies! En av många mina brownieskapelser är denna cheesecakebownie – jag tycker det är så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
Alla som har följt mig ett tag tror jag har förstått att jag är galen i brownies! En av många mina brownieskapelser är denna cheesecakebownie – jag tycker det är så kul att göra specialvarianter och kombinera klassiska recept på detta vis! Plus att cheesecakebrownie är en ganska klassisk kombo. Det passar ju så bra ihop (jag menar choklad och krämig vanilj, mmmmums)!
 
Det jag har gjort är alltså en brownie som jag hällt på en cheesecakeröra gjord på färskost och därefter gräddat. Väldigt gott och passar att äta precis som den är, eller med exempelvis en skopa vaniljglass utan tillsatt socker. Dock kan jag tipsa om att den är godast rumstempererad eller ljumen (men bör förvaras i kyl)! Man kan ta fram den ett par timmar innan servering eller värma upp en kort stund  mikro (eller ugn). 
 
 

Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt
 
 

Cheesecakebrownie – 8 bitar

Brownie:
2 ägg
75 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning
½ dl kakao
1 tsk bakpulver

Cheesecakefyllning:
1 liten äggula
100 gram cream cheese
1 ½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Brownie
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och blanda ner kakao. Blanda sockerersättning och ägg med en sked. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver samt smörblandningen. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.

Cheesecakefyllning
Blanda alla ingredienser och fördela över browniesmeten. Rör med en kniv för att få till ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 
 

Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt