Hoppa till innehåll

Cheesecakebrownie (glutenfri, utan tillsatt socker)

        Cheesecake är gott och brownie är gott – så vad säger ni då om cheesecakebrownie? Ljuvligt med den kladdiga konsistensen och härliga smakkombinationen –.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Cheesecakebrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Cheesecake är gott och brownie är gott – så vad säger ni då om cheesecakebrownie? Ljuvligt med den kladdiga konsistensen och härliga smakkombinationen – choklad och krämig vanilj.
 
Grunden är då alltså en brownie och på browniesmeten (innan gräddning) har jag hällt över en färskost/cheesecakeröra. Lite roligare om man vill göra något mer än den klassiska brownien. Förvaras bör den göras i kyl, men serveras med fördel rumstempererad eller något uppvärmd (exempelvis i mikro). Passar att äta precis som den är – eller så kan man förstås lyxa till det med en kula glass (utan tillsatt socker) till!
 
 
Cheesecakebrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Cheesecakebrownie – 8 bitar

Brownie:
2 ägg
75 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning
½ dl kakao
1 tsk bakpulver

Cheesecakefyllning:
1 liten äggula
100 gram cream cheese
1 ½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Brownie
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och blanda ner kakao. Blanda sockerersättning och ägg med en sked. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver samt smörblandningen. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.

Cheesecakefyllning
Blanda alla ingredienser och fördela över browniesmeten. Rör med en kniv för att få till ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 
 
 
Cheesecakebrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Cheesecakebrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt