Hoppa till innehåll

Cheesecakebrownie

        Eftersom jag inte hinner baka jätteofta längre så är ett krav att det när jag väl bakar ska vara jättegott. Såklart! Och jag lovar, en cheesecakebrownie klarar det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Eftersom jag inte hinner baka jätteofta längre så är ett krav att det när jag väl bakar ska vara jättegott. Såklart! Och jag lovar, en cheesecakebrownie klarar det kravet med råge. 
 
Grunden är förstås en brownie, och skillnaden mot en “vanlig” är att jag på browniesmeten även hällt över en färskost/cheesecakeröra. Det blir både extra roligt, men gör också att konsistensen blir snäppet kletigare. Vilket jag älskar!
 
Brownien förvaras i kyl, men serveras med fördel rumstempererad eller något uppvärmd (exempelvis i mikro). Passar att äta precis som den är – dock lyxar jag till det ibland och äter lite glass (utan tillsatt socker) till!
 
 
Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt
  

 

Cheesecakebrownie – 8 bitar

Brownie:
2 ägg
75 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
½ dl kakao
1 tsk bakpulver

Cheesecakefyllning:
1 liten äggula
100 gram cream cheese
1 ½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver


Brownie

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och blanda ner kakao. Blanda sockerersättning och ägg med en sked. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver samt smörblandningen. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.

Cheesecakefyllning
Blanda alla ingredienser och fördela över browniesmeten. Rör med en kniv för att få till ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 
 
 
Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt
 
Cheesecakebrownie - Baka Sockerfritt