Cheesecakedessert med hallon
Nu vill jag tipsa om en riktigt enkel, och samtidigt väldigt god, dessert! Det ni kan ser i detta inlägg är en cheesecakedessert toppad med hallon. Den innehåller både få ingredienser.. Läs mer

Nu vill jag tipsa om en riktigt enkel, och samtidigt väldigt god, dessert! Det ni kan ser i detta inlägg är en cheesecakedessert toppad med hallon. Den innehåller både få ingredienser och är riktigt lättgjord! Cheesecakemassan består främst av cream cheese och grädde, vilken är toppad med en fräsch hallonröra. Hallonen bryter av perfekt och lyfter desserten! Den som önskar lägger krossade småkakor (uan tillsatt socker) i botten av varje glas.
Cheesecakedesserten kan serveras direkt, eller stå någon timme i kyl för att kallna. Jag skulle tippa på att den håller runt ett dygn i kylskåp.
Cheesecakedessert med hallon – 4 portioner
250 gram cream cheese
1 dl vispgrädde
4 msk sukrin melis (florsötning)
½ tsk vaniljpulver
Hallontopping:
150 gram hallon, frysta
1 ½ – 2 msk sockerersättning
Vispa med elvisp samman cream cheese med med sukrin melis och vaniljpulver. Tillsätt grädde och vispa till en krämig konsistens (inte för tjock). Fördela i glas.
Hallontopping
Koka upp hallon i en kastrull. Tillsätt sötning stevia drops. Låt svalna. Toppa cheesecakedesserten med hallonröran. Servera direkt, eller förvara i kyl.