Hoppa till innehåll

Chiapudding

I somras åt jag chiapudding flera gånger i veckan som mellanmål. Chiafrön.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I somras åt jag chiapudding flera gånger i veckan som mellanmål. Chiafrön är ju så hälsosamma och innehåller massor av omega 3 (perfekt för vegetarianer!). Nu är det sannerligen dags att jag återupptar denna sunda vana. Denna gång blandade jag 1 dl mjölk med 1 ½ msk chiafrön, 1 tsk sötströ, lite vanilj och 2 msk blåbär. Detta låter jag stå över natten i kylskåp (om möjligt är det bra om man kan röra om någon gång under tiden, kanske en timme efter att man blandat samman allt, eller en stund innan man ska äta). Vid servering brukar jag toppa med en hel hög med tinade hallon! Vill du äta chiapudding hyfsat snart? Ta lite mer chiafrön, så kan det bli en puddingkonsistens på en kvart eller så.
 
 
Chiapudding - Baka Sockerfritt
 
 
Chiapudding - Baka Sockerfritt