Hoppa till innehåll

Chiapudding/chiagröt

Det är väl få som missat fenomenet chiapudding? Så enkelt, gott och hälsosamt! Chiafröet är ett riktigt superfrö, och innehåller massor av vegetabiliskt omega 3, förhindrar inflammationer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det är väl få som missat fenomenet chiapudding? Så enkelt, gott och hälsosamt! Chiafröet är ett riktigt superfrö, och innehåller massor av vegetabiliskt omega 3, förhindrar inflammationer och hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller dessutom massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Då chiafrön kan absorbera mycket vatten (på grund utav de vattenlösliga kostfibrerna), är det perfekt att göra chiagröt eller puddingar av fröet. Det är bara att blanda med exempelvis mjölk eller grädde och låta det stå ett tag, utan att det behövs tillagas. Det går också att byta ut bären mot exempelvis mosad banan (banan blandas istället i direkt innan servering).

Idag blir det en del arbete med företaget. Jag har ju ett event att fixa! Jag och Artur ska även lyxa till det med att gå på bio och se Cirkeln. Är det någon av er som sett denna? Jag har varit lite skeptisk mot filmen, men sett att den fått riktigt bra kritik! Igår var jag förresten hos tandläkaren. Att det ska vara så dyrt!

 
Chiapudding

1 dl mjölk (soja)/grädde eller liknande 
1 ½ msk chiafrön
ev. sötning
hallon och/eller blåbär, ca 30 gram

 
Blanda mjölk och chiafrön noga i ett glas. Tillsätt eventuellt sötning och valfria bär. Låt glaset stå över natten i kylskåp (öka mängden frö för en kortare tid). Rör gärna om ett par gånger, då fröna annars kan bilda klumpar i bottnen av glaset. 
 
Chiapuddingen på bilden här nedan är toppad med en hallonröra och bär.
 
 
Chiapudding/chiagröt - Baka Sockerfritt