Hoppa till innehåll

Chiapudding med banan och nutella

Jag försöker få i mig lite chiafrön varje dag, på grund av dess nyttighet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag försöker få i mig lite chiafrön varje dag, på grund av dess nyttighet (läs mer HÄR). Istället för den vanliga chiapuddingen jag brukar göra, ville jag lyxa till det med lite olika smaksättningar. Jag kombinerade då choklad, hasselnöt (nutella) och banan. Det bir ett perfekt mellanmål! Jag brukar min chiapuding få stå och tjocka till sig över natten, men om man inte vill vänta går det även bra att öka mängden chiafrön något och låta den stå i ca 15-30 minuter (eller tills konsistensen är som den önskas)!
 
Idag är det min sista lediga dag, för imorron börjar mitt nya jobb! Det är lite nervöst, men ska såklart bli riktigt skönt att ha något stabilt (i tre månader i alla fall) och något som är relevant för min utbildning. Idag ska jag spendera dagen med en morgonpromenad (som jag i och för sig redan tagit), fika med Hanna och ett efterlängtat steppass (kommer bli snålt med just step under ett bra tag nu…). Sedan ska jag såklart baka något smarrigt! Återstår att se vad det blir.
 
 
Chiapudding med banan och nutella - Baka Sockerfritt
 

Chiapudding med banan och nutella

Dag1:
½ dl mjölk/grädde
½ – ¾ msk chiafrön

Dag2:
en bit banan (ca 20 gram)
en sked nutella
1 krm kakao

Dag 1
Blanda mjölk och chiafrön och låt stå i kylen över natten. (alternativt öka mängden chiafrön och du kan göra allt på samma dag).

Dag 2
Mosa en bit banan och fördela detta samt nutella i chiapuddingen. Tillsätt även lite kakao.

 

Chiapudding med banan och nutella - Baka Sockerfritt