Chickpea brownie cake
En browniekaka - en kombination mellan brownie och mjuk chokladkaka! Lite halvkletig, men ändå något fluffig i sin konsistens. Toppa gärna kakan med choklad innan gräddning och servera med Läs mer

30 minuter
Kategorier: Brownie, GI, Low carb/LCHF
Portioner: 3 till 4 bitar
Ingredienser
- 2 ägg
- 60 gram kikärtor från en tetra/kokta
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 2 msk sockerersättning
- 2 msk kakao
- 2 msk vispgrädde
- 1 tsk bakpulver
- ev. grovhackad choklad utan tillsatt socker att strö på
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtor och mixa detta tillsammans med äggen till en slät konsistens
- Tillsätt övriga ingredienser
- Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!