Chickpea chocolate muffin
Dessa muffins är härligt chokladiga, med en rätt mjuk i kombination med något kladdig konsistens. Dessa chokladmuffins innehåller kikärtor, vilket är en utmärkt ingrediens att baka med.. Läs mer

Dessa muffins är härligt chokladiga, med en rätt mjuk i kombination med något kladdig konsistens. Dessa chokladmuffins innehåller kikärtor, vilket är en utmärkt ingrediens att baka med (kikärtor bidrar till att göra bakverk saftiga). Muffinsen är även mejerifria. Ett tips är att toppa muffinsen med (smält) choklad!
30 minuter
Portioner: 4 muffins
Ingredienser
- 140 gram kikärtor
- kokta/från en tetra
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl pofiber
- 3-4 msk sötströ
- 3-4 msk kakao
- 3-4 msk kaffe
- 2 msk kokosolja ca 20 gram
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- ev. 30 gram grovhackad choklad i smeten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta kikärtorna och mixa tillsammans med ägg och kokosolja till en slät konsistens.
- Blanda ner resterande ingredienser. Tillsätt även grovhackad choklad av valfri sort (välj en mejerifri om så önskas).
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter
- Toppa gärna muffinsen med extra smält choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!