Hoppa till innehåll

Chickpea chocolate muffin

Nu är det hög tid för ett nytt muffinsrecept här på bakasockerfritt! Var det inte ett bra tag sedan nu? Dessa muffins är härligt chokladiga, med en rätt mjuk i kombination med något kladdig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu är det hög tid för ett nytt muffinsrecept här på bakasockerfritt! Var det inte ett bra tag sedan nu? Dessa muffins är härligt chokladiga, med en rätt mjuk i kombination med något kladdig konsistens. Dessa chokladmuffins innehåller kikärtor, vilket är en utmärkt ingrediens att baka med (som ni säkert har hört från mig 100 gånger vid det här laget). Kikärtor bidrar till att göra bakverk saftiga! Muffinsen är även mejerifria. Ett tips är att toppa muffinsen med (smält) choklad! Det blev pricken över i:et.
 
 
 
 
Chickpea chocolate muffin - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chickpea chocolate muffin – 4 muffins

140 gram kikärtor, kokta/från en tetra
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
3-4 msk sötströ
3-4 msk kakao
3-4 msk kaffe
2 msk kokosolja (ca 20 gram)
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 30 gram grovhackad choklad i smeten

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta kikärtorna och mixa tillsammans med ägg och kokosolja till en slät konsistens. Blanda ner resterande ingredienser. Tillsätt även grovhackad choklad av valfri sort (välj en mejerifri om så önskas). Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Tips: Toppa gärna muffinsen med extra smält choklad!

 
 
 
 
Chickpea chocolate muffin - Baka Sockerfritt
 
Chickpea chocolate muffin - Baka Sockerfritt