Hoppa till innehåll

Chocolate coffee cake

Denna goda chokladkaka är riktig enkel att göra, då det bara är att lägga alla ingredienser i en bunke och mixa allt. Jättepraktiskt! Jag använder mig av vanliga Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Denna goda chokladkaka är riktig enkel att göra, då det bara är att lägga alla ingredienser i en bunke och mixa allt. Jättepraktiskt! Jag använder mig av vanliga sötmandlar (mer ekonomiskt än färdigt mandelmjöl), men det går också bra att använda mandelmjöl om man vill. Om man vill kan man dessutom toppakakan med jordnötssmör, eller annat valfritt nötssmör. Kakan serverar jag som jag så ofta burkar, med vispgrädde.

Chocolate coffee cake - Baka Sockerfritt


Chocolate coffee cake

1 ägg
½-1 msk kokosolja
2 ½ msk vispgrädde
ca 30 gram sötmandlar (eller  ca 1 dl mandelmjöl)
2 msk riven kokos
½ s´msk kokosmjöl
2- 2 ½ msk sötströ
1 – 1½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver

Ev. jordnötssmör att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffe.  Lägg alla ingredienser (inkl. kaffe), förutom jordnötssmöret, i en bunke och mixa allt till en smet. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Toppa gärna med jordnötssmör (eller annat nötsmör). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Chocolate coffee cake - Baka Sockerfritt
 
 
Chocolate coffee cake - Baka Sockerfritt