Hoppa till innehåll

Chocolate and peanut butter chickpea bites

Eftersom jag hade gjort en stor sats jordnötssmör till mina peanut butter.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Eftersom jag hade gjort en stor sats jordnötssmör till mina peanut butter cups och fick över en hel del, har jag bakat med detta! Jag har återigen fått upp ögonen för kikärtor, och bakat både med spadet (som binder ihop bakverk) och med själva kikärtorna som bidrar till en saftig och lite kletig konsistens.
 
Det ni ser i detta inlägg är små söta “bites”/bitar/rutor med kikärtor och jordnötssmör som bas. Lyxigt är det att ha i massor utav grovhackad choklad i degen! Den som önskar toppar även rutorna med choklad innan gräddning. Jag valde att göra dessa bitar i två lager, där ett av dom är smaksatt med kakao efter smak (jag tog 2 tsk för halva degen). Givetvis går det bra att smaksätta hela degen till chokladsmak, elle skippa kakaon helt. 
 
Resultatet blev lite halvkletiga rutor med generös chokladsmak och chokladbitar. Godast är dom enligt mig ljumna (värm en kort stund i mikron om de är kalla). Eventuellt med en klick grädde om man är på det humöret!
 
 
 
 
Chocolate and peanut butter chickpea bites - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chocolate and peanut butter chickpea bites – 4 bitar

70 gram kikärtor (från en tetra)
70 gram jordnötssmör
15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
2 msk mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
ev. 2 tsk kakao
ev. extra choklad att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman detta med jordnötssmör och vaniljpulver till en slät konsistens. Rör därefter ner grovhackad choklad med en sked. Om önskas smaksätts halva degen med kakao (efter smak). Fördela ut den ljusa degen på en plåt med bakplåtspapper i en fyrkant, ca 7X7 cm. Tryck ut chokladdegen ovanpå. Om önskas trycker du ner grovhackad choklad längst upp. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kallna och skär i bitar.

 
 
 
Chocolate and peanut butter chickpea bites - Baka Sockerfritt
 
Chocolate and peanut butter chickpea bites - Baka Sockerfritt
 
Chocolate and peanut butter chickpea bites - Baka Sockerfritt