Hoppa till innehåll

Chocolate banana ice cream (paleo)

Banan och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Banan och mandelsmör utgör basen i den här fräscha och mättande chokladglassen. Och så kakao för chokladsmakens skull givetvis. Glassen är fylld med nyttigheter, den är vegansk och väldigt enkel att göra. Bara att mixa ihop! Den kan antingen ätas direkt, eller frysas in någon timme om en hårdare konsistens önskas. 

I receptet används fryst banan. Skala och skär bananen i mindre bitar innan den fryses. En gång gjorde jag misstaget att kasta in en hel banan i frysen. Med skal och allt. Vi kan väl nöja oss med att säga att den inte var så lätt att skala. Dessutom gör mindre bitar att det blir lätare att mixa glassen.

Chocolate banana ice cream (paleo) - Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) – 1 till 2 portioner

120 gram fryst banan i slantar (en stor banan)
60 gram mandelsmör (3/4 dl)
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Äts med fördel direkt eller efter en kortare stunds frysning.

Chocolate banana ice cream (paleo) - Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) - Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) - Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) - Baka Sockerfritt