Chocolate banana ice cream
Nu så här mitt i den hetaste sommarhettan (det är föööör varmt för min smak kan jag tala om) kan jag tipsa om min veganska, fräscha, krämiga – och faktiskt.. Läs mer


Nu så här mitt i den hetaste sommarhettan (det är föööör varmt för min smak kan jag tala om) kan jag tipsa om min veganska, fräscha, krämiga – och faktiskt ganska mättande – chokladglass! Basen i glassen är banan och mandelsmör, och så tillsätter jag kakao och pyttelite vanilj i för den god smakens skull.
Jag har valt att göra glassen på jordens enklaste sätt, bara att mixa ihop med en vanlig stavmixer. Och så äts den helt enkelt på direkten. Eller om man vill ha den lite kallare kan man såklart lägga in den i frysen en stund.
Tips: Frys in bananen skalad och skivad i slantar (dom är annars himla svårskalade och skurna).

Chocolate banana ice cream – 1 till 2 portioner
120 gram fryst banan i slantar (en stor banan)
60 gram mandelsmör (3/4 dl)
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Äts med fördel direkt eller efter en kortare stunds frysning.
