Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate bean balls

Bönor bidrar med en härligt krämig konsistens, samtidigt som det är en hälsosam ingrediens. Dessa chokaldbollar är (förutom socker- och glutenfria) mejerifria och är enbart sötade med dadlar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bönor bidrar med en härligt krämig konsistens, samtidigt som det är en hälsosam ingrediens. Dessa chokaldbollar är (förutom socker- och glutenfria) mejerifria och är enbart sötade med dadlar och agavesirap. Vill man doppas chokladbollarna i smält choklad, annars räcker det gott att de endast rullas dom i riven kokos.
15 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Choklad, GI, Mejerifritt, Utan sötningsmedel
Portioner: 10 -15 stycken
Författare: admin

Ingredienser 

  • 70 gram svarta bönor
  • 15 gram kokosolja
  • 35 gram sötmandlar
  • 50 gram färska dadlar med kärnorna borttagna
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk agavesirap
  • 2 krm vaniljpulver
  • gära lite kaffe (ca 1 krm snabbkaffe blandat med bara lite
  • lite hett vatten)

Instruktioner

  • Skölj bönorna. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer tills allt blir som en chokladbolssdeg
  • Rulla bollar av degen och doppa i smält choklad, alternativt rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!