Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate Cashew Cake, no bake

Ljuvlig, krämig chokladtårta med cashewnötter i tre lager! För att göra denna tårta i en 24-cm form, fyrdubbla ingredienserna. Görs lätt vegansk genom att byta ut honung mot liknanse veganskt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ljuvlig, krämig chokladtårta med cashewnötter i tre lager! För att göra denna tårta i en 24-cm form, fyrdubbla ingredienserna. Görs lätt vegansk genom att byta ut honung mot liknanse veganskt alternativ.
30 min + tid för att stelna
Inga röster än
Kategorier: Baka utan spis, Choklad, No Bake, Utan sötningsmedel
Portioner: 4 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

  • 40 gram färska dadlar
  • ¾ dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosolja
  • ½ msk kakao

Fyllning:

  • 70 gram cashewnötter
  • 50 gram färska dadlar
  • 2 msk kokosgrädde
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. extra sötning honung/sötströ/mer dadlar

Topping:

  • 1 msk kokosgrädde
  • ½ msk kakao
  • ½ msk honung
  • ½ msk kokosolja

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga cashewnötterna under minst 4 timmar (vikten gäller cashewnötter innan de blivit blötlagda)
  • Botten
  • Mosa samman alla ingredienser med en sked eller händerna. Sätt fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform.
  • Fyllning
  • Ta de blötlagda cashewnötterna och häll ut vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en stavmixer. Söta efter smak. Fördela över bottenlagret

Topping:

  • Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över fyllningen. Låt stå i kyl i minst någon timme innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!