Hoppa till innehåll

Chocolate Cashew Cake

Idag tänkte jag bjuda på ett tidigare populärt och supergott recept! Denna Chocolate cashew cake är nog ett av de bättre “no bake”-recepten jag skapat. Tårtan består utav tre.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag tänkte jag bjuda på ett tidigare populärt och supergott recept! Denna Chocolate cashew cake är nog ett av de bättre “no bake”-recepten jag skapat. Tårtan består utav tre lager, konsistensen är härligt krämig och smakar mycket av choklad (så klart). Nedan ser ni en bild från i somras då min syster gjorde denna till sin födelsedag. Då gjorde hon tårtan i en 24-cm springform, och då är det lagom att ungefärligt fyrdubbla receptet nedan. Testa!
 
 
 
 
Chocolate Cashew Cake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chocolate Cashew Cake, no bake

Botten:
40 gram färska dadlar
¾ dl mandelmjöl
½ msk kokosolja
½ msk kakao

Fyllning:
70 gram cashewnötter, naturella
50 gram färska dadlar
2 msk kokosgrädde
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning (honung/sötströ/mer dadlar)

Topping:
1 msk kokosgrädde
½ msk kakao
½ msk honung 
½ msk kokosolja

Börja med att blötlägga cashewnötterna under minst 4 timmar (vikten gäller cashewnötter innan de blivit blötlagda).

Botten
Mosa samman alla ingredienser med en sked eller händerna. Sätt fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. 

Fyllning
Ta de blötlagda cashewnötterna och häll ut vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en stavmixer. Söta efter smak. Fördela över bottenlagret.Topping

Topping
Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över fyllningen. Låt stå i kyl i minst någon timme innan servering. 

 
 
 
 
Chocolate Cashew Cake - Baka Sockerfritt