Chocolate Cashew Cake
Idag tänkte jag bjuda på ett tidigare populärt och supergott recept! Denna Chocolate cashew cake är nog ett av de bättre “no bake”-recepten jag skapat. Tårtan består utav tre.. Läs mer


Chocolate Cashew Cake, no bake
Botten:
40 gram färska dadlar
¾ dl mandelmjöl
½ msk kokosolja
½ msk kakao
Fyllning:
70 gram cashewnötter, naturella
50 gram färska dadlar
2 msk kokosgrädde
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning (honung/sötströ/mer dadlar)
Topping:
1 msk kokosgrädde
½ msk kakao
½ msk honung
½ msk kokosolja
Börja med att blötlägga cashewnötterna under minst 4 timmar (vikten gäller cashewnötter innan de blivit blötlagda).
Botten
Mosa samman alla ingredienser med en sked eller händerna. Sätt fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform.
Fyllning
Ta de blötlagda cashewnötterna och häll ut vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en stavmixer. Söta efter smak. Fördela över bottenlagret.Topping
Topping
Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över fyllningen. Låt stå i kyl i minst någon timme innan servering.
