Låt er inte avskräckas från att det är kikärtor i kakorna. Jag skulle själv ha tyckt det var märkligt för ett par år sedan, medan en sådan ingrediens i mina baknig idag är lika knasigt som att baka med vaniljpulver fär andra. Och vet ni? Detta har nog kommit att bli ett av mina favoritrecept på småkakor! De har en svag smak av mazarin (bittermandelarom) och den generösa mängden chokladbitarna passar perfekt!

100 gram kikärtor, konserverade
4 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk kokosmjöl
3 msk sötströ
ca 4 droppar bittermandelarom
20-30 gram grovhackad choklad (sockerfri)
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom choklad. Blanda sist ner (med sked/händer) ned grovhackad choklad. forma kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (tills kakorna blir bruna i kanterna).