Chocolate chip almond brownie
Brownie med en härligt kletig och kompakt konsistens, som smakar lagom sött och är ljuvligt chokladiga. Brownien är vegansk om chokladen är det, och den innehåller alltså inget

30 minuter
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Brownie, Choklad, Mejerifritt
Servings: 3 bitar
Ingredienser
- 60 gram färska dadlar
- urkärnade
- 10 gram choklad
- utan tillsatt socker
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl havremjöl
- ½ dl äppelpuré/päronpuré
- 2 msk kakao
- 2 msk kokosgrädde
- 1 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- Topping
- 15-20 gram choklad
- utan tillsatt socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, förutom chokladen.
- Mosa med händerna eller med hjälp av sked i de färska dadlarna
- Rör därefter ner kokosgrädde, olja och fruktmos. Det går också bra att mixa samman allt med en mixer om så önskas
- Tillsätt ca 10 gram grovhackad choklad utan tillsatt socker i smeten. Fördel detta i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med aluminiumfolie/bakplåtspapper. Strö över 15-20 gram grovhackad choklad, och tryck ner något
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!