Hoppa till innehåll

Chocolate chip cookie cake

        En blandning av paj och kaka. Tänk dig som en jättestor småkaka bakad i en mindre pajform – det är just vad detta recept är! Jag kallar denna goding för.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt
 

 
 
 
En blandning av paj och kaka. Tänk dig som en jättestor småkaka bakad i en mindre pajform – det är just vad detta recept är! Jag kallar denna goding för Chocolate chip cookie cake, eftersom den dessutom innehåller massor av hackad choklad i. Det som gör receptet extra speciellt är att det i botten av pajformen är ett lager jordnötskräm. Det passar verkligen superbra i! Själva kakdegen har jag smaksatt med lite kanel.

Kakpajen är mejerifri (beoende på typ av choklad) och räcker till cirka tre portioner. 

 

Chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chocolate chip cookie cake

Jordnötsbotten:
½ dl jordnötssmör, osötad och saltat
1 msk kokosolja
2/3 msk fibersirap gold/honung

Kakdeg:
1 litet ägg
20 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk sockerersättning
2 krm bakpulver
2 krm kanel

Jordnötsbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och blanda med jordnötssmör och sötning. Fördela i botten av en liten pajform, 14 cm i diameter, eller liknande.

Kakdeg
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sötning, bakpulver och kanel. Smält kokosolja och blanda ner detta tillsammans med ett uppvispat ägg. Blanda sist ner grovhackad choklad. Fördela kakdegen ovanpå jordnötbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

 

 

 

Chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt