Chocolate chip cookie cake
En blandning av paj och kaka. Tänk dig som en jättestor småkaka bakad i en mindre pajform – det är just vad detta recept är! Jag kallar denna goding för.. Läs mer


Kakpajen är mejerifri (beoende på typ av choklad) och räcker till cirka tre portioner.

Chocolate chip cookie cake
Jordnötsbotten:
½ dl jordnötssmör, osötad och saltat
1 msk kokosolja
2/3 msk fibersirap gold/honung
Kakdeg:
1 litet ägg
20 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk sockerersättning
2 krm bakpulver
2 krm kanel
Jordnötsbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och blanda med jordnötssmör och sötning. Fördela i botten av en liten pajform, 14 cm i diameter, eller liknande.
Kakdeg
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sötning, bakpulver och kanel. Smält kokosolja och blanda ner detta tillsammans med ett uppvispat ägg. Blanda sist ner grovhackad choklad. Fördela kakdegen ovanpå jordnötbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
