Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate chip cookie cake

Detta recept är något så spännande som en blanding av en kaka och paj! Det hela blir som en gigantisk småkaka som bakas i en pajform i mindre storlek. Jag kallar det Chocolate chip cookie cake.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Detta recept är något så spännande som en blanding av en kaka och paj! Det hela blir som en gigantisk småkaka som bakas i en pajform i mindre storlek. Jag kallar det Chocolate chip cookie cake då “kakpajen” innehåller massa härlig hackad choklad. 

Förutom choklad har jag i botten av formen fördelat ett lager av jordnötskräm. Ovanpå jordnötsbottnen som har mandelmjöl som bas. Dessutom är degen smaksatt med lite kanel vilket passar superbra i kakan!

Resultatet blev riktigt gott och är dessutom mejerifri (beorende på vilken typ av choklad som används). Kakpajen räcker till ungefär tre portioner.

 

Chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt

 

Chocolate chip cookie cake

Jordnötsbotten:
½ dl jordnötssmör, osötad och saltat
1 msk kokosolja
2/3 msk fibersirap gold/honung

Kakdeg:
1 litet ägg
20 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk sötningsströ
2 krm bakpulver
2 krm kanel

Jordnötsbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och blanda med jordnötssmör och sötning. Fördela i botten av en liten pajform, 14 cm i diameter, eller liknande.

Kakdeg
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sötning, bakpulver och kanel. Smält kokosolja och blanda ner detta tillsammans med ett uppvispat ägg. Blanda sist ner grovhackad choklad. Fördela kakdegen ovanpå jordnötbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

 

 

Chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt

Chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt