Chocolate chip oatmeal bars
Halvsega havrebarer med mandelsmör, toppade med choklad! För ett veganskt.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Choklad, GI
Portioner: 5 bitar
Ingredienser
- 40 gram choklad
- utan tillsatt socker
- 1 ½ dl havregryn
- 1 dl mandelsmör
- 4 msk mjölk
- 2 msk sockerersättning
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- ½-1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn med en stavmixer
- Tillsätt övriga ingredienser, förutom choklad, och mixa tills allt blandats.
- Klä en 1,5 liter brödform med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grovhacka choklad och fördela över. Tryck ned chokladbitarna något.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!