Hoppa till innehåll

Chocolate chip peanut butter blondies

Jag hoppas ni alla haft en underbar påskafton med massor utav god mat. Eller kanske ni bara struntat i allt och myst och tagit det lugnt? Det kan vara så skönt det med! Jag får senare visa er hur.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag hoppas ni alla haft en underbar påskafton med massor utav god mat. Eller kanske ni bara struntat i allt och myst och tagit det lugnt? Det kan vara så skönt det med! Jag får senare visa er hur jag haft det!
 
Ingen av er har väl fått nog av bakande? Själv har jag väldigt svårt att bli “mättad” på bakning. Det fungerar som något lugnade, i kombination med att jag tycker att det är roligt. Så vad säger ni om lite påskdagsbakning? Jag är på!
 
Det ni kan se nedan är blondies (en ljus brownie), men dock med massor utav god choklad! Den innehåller även mitt jordnötssmör, då jag älskar att baka med olika slags nötsmör. Dessutom vet väl alla att choklad och jordnötssmör är toppengott tillsammans? Givetvis går det att använda annat slags jordnötssmör (till exempel köpt eller från ett annat recept). Tänk på att då anpassa sötman (dadlarna) efter sötman på nötsmöret. Jag rekommenderar att alltid smaka av degen/smeten på det som bakas. Jag tyckte att det behövdes en liten skvätt vatten (ca ½ msk) för att få till önskad tjockhet på degen, men känn helt enkelt efter själv. Konsistensen ska vara rätt tjock! Sedan kan jag också rekommendera att toppa kakan med massa grovhackad choklad. Så gott!
 
Dessa blondies innehåller inte ägg. För en vegansk variant, använd enbart mörk choklad (då ljus innehåller mjölk) och se till att jorndötssmöret inte innehåller exempelvis smör (använd kokosolja om du gör mitt jordnötssmör).
 
 
 
 
Chocolate chip peanut butter blondies - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chocolate chip peanut butter blondies – 4 stycken

50 gram jordnötssmör, utan tillsatt socker
50 gram färska dadlar, urkärnade
30 gram steviachoklad (ljus eller mörk efter smak)
½ dl havremjöl
½ dl riven kokos
3 msk kokosgrädde
ev. en skvätt vatten

Blanda samman havremjöl, riven kokos och dadlar med sked eller med händerna (det går också bra att mixa alla ingredienser tillsammans med en mixer). Tillsätt jordnötssmör, kokosgrädde, och eventuellt lite vatten om degen blir för tjock. Blanda i finhackad steviachoklad. Forma en fyrkant av degen på en bakplåtspapper (ca 8X8 cm). Om önskas toppas kakan med extra choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

 
 
 
Chocolate chip peanut butter blondies - Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip peanut butter blondies - Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip peanut butter blondies - Baka Sockerfritt