Hoppa till innehåll

Chocolate chip peanut butter cookies

Är det inte fantastiskt att det kan vara så enkelt att göra hälsosamma kakor!? Och gott! Denna gång har jag gjort härliga, tjocka kakor med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Är det inte fantastiskt att det kan vara så enkelt att göra hälsosamma kakor!? Och gott! Denna gång har jag gjort härliga, tjocka kakor med jordnötssmör, kikärtor och chokladbitar. Kakorna är sötade med honung
 
Jag brukar egentligen använda mitt egna recept på jordnötssmör, men denna gång köpte jag faktiskt en burk färdigt (för första gången) då det var på extrapris. Det går precis lika bra att göra eget förstås att använda (men tänkt på att justera receptet om jordnötssmöret är sötat, eller på något annat sätt är olikt ett neutralt jordnötssmör) . 
 
Resultatet blev supergott, och till och med min son Vincent (snart 17 månader) som är jättekräsen snodde åt sig kakorna! Fast där fick jag hejda honom, eftersom jag inte vill att han ska äta chokladbitar (hårt ju!). Efter att jag tog bort dom mumsade han glatt i sig en kaka. Ett bevis på att kakorna inte smakar kikärtor, för det äter han annars inte.
 
 
 
 
Chocolate chip peanut butter cookies - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chocolate chip peanut butter cookies – 6 kakor

60 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad (gärna steviachoklad)
1 msk honung (eller dyl)
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och blanda. Forma tjocka kakor (1-2 cm) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

 

 

Chocolate chip peanut butter cookies - Baka Sockerfritt

Chocolate chip peanut butter cookies - Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip peanut butter cookies - Baka Sockerfritt