Hoppa till innehåll

Chocolate chip peanut snack

Någon mer än jag som tycker mycket om jordnötter? Jag fick av Sukrin deras fettreducerade jordnötsmjöl (innehåller 50% protein!) och ville såklart baka med detta. Jag gjorde en slags.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Någon mer än jag som tycker mycket om jordnötter? Jag fick av Sukrin deras fettreducerade jordnötsmjöl (innehåller 50% protein!) och ville såklart baka med detta. Jag gjorde en slags jordnötsrutor med massor utav grovhackad choklad i. För att få  kakan/bitarna att hålla ihop använde jag fibersirap gold. Dock så skulle det hela kunnat hålla ihop ytterligare lite bättre, så nästa gång ska jag nog ha lite äggvita i. Hur ni vill göra får ni såklart avgöra själva! 

 
Bitarna blev hur goda som helst och bananen jag valde att ha i smakar supergott tillsammans med jordnötssmaken och chokldbitarna. Perfekt snack med andra ord!
 
 
 
Chocolate chip peanut snack - Baka Sockerfritt
 

Chocolate chip peanut snack – 4 bitar

100 gram banan
4 msk fettreducerat jordnötsmjöl
4 msk riven kokos
2 msk kokosmjöl
2 msk sukrin gold
2 msk fibersirap gold
ca 2 msk vatten
grovhackad steviachoklad, Nutri-Nick

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa banan och blanda noga med resterande ingredienser. Fördela smeten i en liten form med bakplåtspapper. Låt kakan vara 2-3 cm hög (kakan är formar och behöver inte täcke hela bottnen utav formen som används). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Chocolate chip peanut snack - Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip peanut snack - Baka Sockerfritt