Chocolate chip vegan brownie
Jag äter mycket vegetarisk mat, och ett stort plus är om det jag bakar och lagar även är veganskt! För dig som är intresserad av ett ruskigt gott bronwierecept som är just veganskt rekommenderar jag att du spanar in receptet nedan. Förutom att jag fullkomligt älskar smaken är konsistensen något som jag skulle våga…

Jag äter mycket vegetarisk mat, och ett stort plus är om det jag bakar och lagar även är veganskt! För dig som är intresserad av ett ruskigt gott bronwierecept som är just veganskt rekommenderar jag att du spanar in receptet nedan. Förutom att jag fullkomligt älskar smaken är konsistensen något som jag skulle våga påstå är perfekt kladdig.
För att brownien ska hålla ihop bra och bli sådär härligt kletig använder jag chiaägg istället för ägg (chiafrö och vatten). Även smält choklad och fibersirap gold bidrar till detta (det sistnämnda går säkerligen att byta ut mot honung eller veganskt liknande alternativ)!
Chocolate chip vegan brownie – 4 bitar
1 ½ chiaägg
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker (dubbelkolla att det är veganskt)
1 dl mandelsmör
½ dl mandelmjöl
½ dl kakao
½ dl fibersirap gold
2 ½ msk kokosolja
1-2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk extra sötning
*1 chiaägg= 1 msk chiafrö+3 msk vatten som fått stå i minst fem minuter
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en skål och mixa med en stavmixer. Hacka choklad och rör ner i smeten. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig i mitten.