Hoppa till innehåll

Chocolate coconut bites

          Någon som har märkt att jag gillar choklad? Ingen? Jo, de som följer mig på sociala medier tror jag har förstått det för länge sedan. Choklad är min.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chocolate coconut bites - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Någon som har märkt att jag gillar choklad? Ingen? Jo, de som följer mig på sociala medier tror jag har förstått det för länge sedan. Choklad är min favoritsmak i hela världen! Denna gång har jag gjort något så härligt som chokladiga godisbitar med kokos och jordnötter. De riktigt smälter i munnen (stelnar dock i kyla) och är något av ett måste att testa på om man är chokladälskare.
 
I receptet använder jag ljus choklad, utan tillsatt socker och tillsäter lite kakao. Om man vill ha en mörkare chokladsmak går det givetvis att använda mörk choklad (eller en blandning) och då utesluta kakaon och istället kanske tillsätta lite sötning. 
 
Förutom choklad innehåller receptet jordnötter – både jordnötssmör och vanliga! Jag tycker det är så gott med det lite salta mot det söta. Plus att jordnötterna ger crunch (även om de mixas med mixer)!
 
 
 
Chocolate coconut bites - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chocolate coconut bites – 8 bitar

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag valde ljus)
1 dl jordnötssmör, utan tillsatt socker (går bra att byta mot annat nöt/mandelsmör)
½ dl riven kokos
½ dl salta jordnötter (eller annan valfri nöt)
2 msk kokosolja
ev. lite kakao och/eller sötning

Lägg choklad i bitar, jordnötssmör, kokosolja i en skål och smält i mikro. Tillsätt jordnötter och riven kokos och mixa med en stavmixer. Klä en liten form med bakplåtspapper (jag kör 8X18 cm) och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar.

 
 
 
 
 
Chocolate coconut bites - Baka Sockerfritt
 
Chocolate coconut bites - Baka Sockerfritt
 
Chocolate coconut bites - Baka Sockerfritt