Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate coconut cake

Jag skrev häromdagen att jag bakade en del med kokosmjölk, och även i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag skrev häromdagen att jag bakade en del med kokosmjölk, och även i detta inlägg vill jag fresta er med en till favorit i den kategorin! Denna chokladkokoskaka är en riktigt lyckad kaka i två lager. Det nedersta lagret har en neutral smak med en bas av mandelmjöl, och det översta har en grund utav kokosmjölk (det tjocka som bildas när en förpackning får stå några timmar) och är smaksatt med kakao. Konsistensen på det övre lagret är krämig och smaken mjuk! Det jag har dekorerat med är smält choklad. 
 
Om ni gillar receptet kan jag rekommendera No bake and Paleo Coconut Chocolate Cake!
 
 
 
Chocolate coconut cake - Baka Sockerfritt
 
 

Chocolate coconut cake – Chokladkokoskaka

Botten:
15 gram smör
2/3 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 msk sötströ

Kokosfyllning
1 ägg
½ dl kokosmjölk, det tjocka lagret
1 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och fördela i bottnen av en 12-cm springform. Förgrädda i ca 8 minuter tills botten tar färg.

Kokosfyllning
Använd det tjocka/översta lagret som bildas när en förpackning kokosmjölk fått stå under några timmar. Skaka den alltså inte! Blanda alla ingredienser noga och häll över bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna.

 
 
Chocolate coconut cake - Baka Sockerfritt
 
Chocolate coconut cake - Baka Sockerfritt