Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate pumpkin pie

Idag började jag dagen med att köra ett riktigt hårt träningspass på Friskis, nämligen ett kombinerat skivstångs- och steppass! jag älskar denna kombination, då det är just dessa två.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag började jag dagen med att köra ett riktigt hårt träningspass på Friskis, nämligen ett kombinerat skivstångs- och steppass! jag älskar denna kombination, då det är just dessa två träningstyper jag burkar köra (fast var för sig alltså). Eftersom jag dessutom körde en stunds kondition redan innan passet, blev jag riktigt trött (på ett bra sätt)! Efter passet åkte jag hem till mina föräldrars hus, där jag bjöd på fika. Vad jag bjöd på tänkte jag visa i ett senare inlägg. Men gott kan jag lova att det var!
 
Nu är jag precis hemkommen, och vill bjuda på ett recept på paj som passar till höstbaket. Jag nämnde ju tidigare i ett inlägg att jag bakat mycket med butternutsquash/pumpa, eftersom jag tycker det passar så bra när höst och halloween börjar närma sig. Denna gång blev det paj med en krämig chokladfyllning. Fyllningen består av bland annat just butternutsquash, vilket passar bra med chokladsmaken! Butternut innehåller ca 45 kcal per 100 gram, och ca 11 gram kolhydrater (varav ungefär 2 gram är sockerarter). Kakan är därmed lchf-liberal, men sedan är det heller inga stora mängder av butternutsquashen som används.
 
 
Chocolate pumpkin pie - Baka Sockerfritt
 

Chocolate pumpkin pie

Pajdeg:
20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Chokladfyllning:
80 gram butternutsquash i bitar
1 ägg
½ dl vispgrädde
20 gram smör
1-1½ msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Pajdeg
sätt ugnen på 175 grader.  Blanda alla ingredienser och tryck ut i en liten form på 12 centimeter i diameter (jag använder i detta fall en springform).

Chokladyllning
Skär bitar av en butternutsquash och koka dessa mjuka i vatten. Häll av vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Mixa med stavmixer tills allt blandats. Söta efter smak. Häll fyllningen o pajformen. Grädda i ndere delen av ugnen i ca 35 minuter.

 

Chocolate pumpkin pie - Baka Sockerfritt
 

Chocolate pumpkin pie - Baka Sockerfritt