Chocolate pumpkin pie
Härlig paj med krämig chokladfyllning. Fyllningen består av bland annat just butternutsquash, vilket passar bra med chokladsmaken! Butternut innehåller ca 45 kcal per 100 gram, och ca 11 gram.. Läs mer

Härlig paj med krämig chokladfyllning. Fyllningen består av bland annat just butternutsquash, vilket passar bra med chokladsmaken! Butternut innehåller ca 45 kcal per 100 gram, och ca 11 gram kolhydrater (varav ungefär 2 gram är sockerarter). Kakan är därmed lchf-liberal, men sedan är det heller inga stora mängder av butternutsquashen som används.
50 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
- 20 gram rumsvarmt smör
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- ½ msk kokosmjöl
- 1 msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
Chokladfyllning:
- 80 gram butternutsquash i bitar
- 1 ägg
- ½ dl vispgrädde
- 20 gram smör
- 1-1½ msk sötströ
- 1 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Pajdeg, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i en liten form på 12 centimeter i diameter (jag använder i detta fall en springform)
- Chokladfyllning , Skär bitar av en butternutsquash och koka dessa mjuka i vatten.
- Häll av vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Mixa med stavmixer tills allt blandats. Söta efter smak
- Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!