Chocolate questbar cookies
Nu är jag trött på snön, så kan det bli vår nu? Imorgon ska det bli runt 7 plusgradar här i Stockholm, så jag hoppas vi går mot varmare tider nu. Dessutom står det på smhi att.. Läs mer

Nu är jag trött på snön, så kan det bli vår nu? Imorgon ska det bli runt 7 plusgradar här i Stockholm, så jag hoppas vi går mot varmare tider nu. Dessutom står det på smhi att det inte ska regna under morgondagen, och nu hoppas jag för en gångs skull att så faktiskt är fallet, för jag har återigen tänkt ta en joggingtur denna söndag. Men tittar man tillbaka på tidigare söndagar, då smhi har haft fel, kommer det väl säkerligen att spöregna. Och en annan sak, ljuset! När jag går från jobbet runt fem, så är det faktiskt lite ljust ute! Det kommer bara att säga vips, så är det vår och påsk, och maj och sommar.
Många som läser min blogg och är inne på min hemsida har nog inte kunnat undgå att jag lite då och då bakar med questbarer. De är så goda och perfekta att baka med! Några poängterar att det inte är något annat än godis, vilket jag inte håller med om. Visserligen är det inte jordens mest hälsosamma livsmedel (det är ju trots allt bara ett livsmedel som kan vara det), men inte är dom på något sätt farliga, utan istället (enligt mig) hälsosamma (i lagom mängd, som allt annat). Kombinera detta med att de är goda och smidiga att ta med sig, så får questbarer av mig ett högt betyg. Nåväl, åter till receptet som jag faktiskt skulle berätta om. Receptet är en småkaka smaksatt med choklad och med just bitar av en questbar (jag valde i detta fall Banana Nut Muffin, men man tar vilken man vill). Kakorna blev väldigt lyckade, och härligt knapriga. Glöm bara inte bort att låta kakorna kallna först!

Chocolate questbar cookies – 10 kakor
35 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötmsjöl
2-2 ½ msk sötströ
1 questbar
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg, förutom baren. Hacka baren i små bitar och blanda med chokladdegen. Gör 10 kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna.