Hoppa till innehåll
Open navigation

Choklad- och hallonpannacotta

    Sponsrat samarbete med N!ck’s och Sukrin       Något av det bästa jag vet just nu är att göra och ta fram nya, härliga och fräscha recept på somriga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Choklad- och hallonpannacotta - Baka Sockerfritt

 
 
Sponsrat samarbete med N!ck’s och Sukrin
 
 
 
Något av det bästa jag vet just nu är att göra och ta fram nya, härliga och fräscha recept på somriga desserter. Det känns liksom som om sommaren är för kort och dyrbar för att inte maxa dessa ljuvliga – och goda – efterrätter. Givetvis gör jag de flesta av mina utan tillsatt socker och delar med mig av de lyckade resultaten här på bloggen!
 
En av dessa lyckade skapelser är denna choklad- och hallonpannacotta! Ojoj, vad den blev bra. Ni måste nästan testa själva! Pannacottan består av två lager, ett med smak av choklad och ett med hallon (förstås). Receptet har en “grundpannacotta” vilken delas upp i två delar. Den ena blandas med N!CK’S Chocodrink som är ett suuupergott chokladdryckspulver helt utan tillsatt socker (men som man kan ha till mycket annat än “bara” varm och kall chokladdryck som ni ser), medan den andra blandas med mosade hallon (plus gärna lite extra sötning i form av Sukrin).
 
Det här blir en perfekt dessert att avsluta sommarmiddagarna med! Och passar givetvis också bra till en lyxig fika. Här hemma åt Vincent och Artur upp nästan allt, så jag fick knappt något kvar!
 
Jag har fått möjlighet att erbjuda en rabatt på produkter från LUBFoods där N!ck’s och Sukrins produkter är samlade. Ange koden “bakasockerfritt”, så får du 10% rabatt.

 
 
 

Choklad- och hallonpannacotta - Baka Sockerfritt 

 
 

Choklad- och hallonpannacotta – 2 till 3 portioner

1 gelatinblad
30 gram mosade hallon
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk N!CK’S Chocodrink (chokladdryckspulver)
½ – ½ msk Sukrin

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden och rör ner ½ msk Sukrin. Ta bort från plattan. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Ta undan 3/4 dl av grädden och blanda ner 30 gram mosade hallon och ½  msk sukrin. I den större delen vispas chocodrink noga ner. 

Fördela chokladdelen i glas. Hallondelen förvaras separat. Låt stå kallt i några timmar tills chokladpanacottan är så fast att man kan fördela hallondelen ovanpå. Rör hallonpannacottan ”mjuk” med en sked så att den går att fördela ovanpå chokladpannacottan. Låt stå ytterligare ett par timmar (eller över natten). Toppa gärna med bär!

 
 
 
 
Choklad- och hallonpannacotta - Baka Sockerfritt
 
Choklad- och hallonpannacotta - Baka Sockerfritt
 
Choklad- och hallonpannacotta - Baka Sockerfritt