Choklad- och hasselnötsbitar, no bake
Här ser ni ett smart och lättgjort snack/godbit! Den är no bake (gräddas ej), mejerifri och i två lager – ett rätt neutralt lager med Läs mer

Här ser ni ett smart och lättgjort snack/godbit! Den är no bake (gräddas ej), mejerifri och i två lager – ett rätt neutralt lager med cashewnötter och ett övre lager med choklad och hasselnöt. Smidigt att ha i kylen när man är sugen på något litet sött och gott. Man gör givetvis så stora bitar som man själv vill! Själv fick jag runt 3-4 bitar av nedanstående recept.

Choklad- och hasselnötsbitar – 3 till 4 bitar
Cashewlager:
80 gram cashewnötter, naturella (blötlägg)
3 msk havregryn
1 msk honung
Choklad- och hasselnötslager:
70 gram hasselnötter, utan skal och rostade
50 gram färska dadlar
2 msk kokosolja
½ msk kakao
Börja med att blötlägga cashewnötterna (ca 4 timmar). Häll bort vattnet.
Mixa varje lager för sig noga. Klä en liten form (jag körde ca 7X17 cm) med aluminiumfolie. Fördela först i cashewlagret och därefter chokladlagret. Låt stelna i kyl (eller frys). Skär därefter i bitar.

