Hoppa till innehåll

Choklad- och hasselnötsbitar

I och med en ny månad är det för min del också dags för ett nytt nyhetsutskick (dock kommer jag skicka ut det imorgon, på grund av att jag kan tänka mig att vissa inte vill läsa mail under.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I och med en ny månad är det för min del också dags för ett nytt nyhetsutskick (dock kommer jag skicka ut det imorgon, på grund av att jag kan tänka mig att vissa inte vill läsa mail under helgen). Nu tänkte jag därför visa vad jag bjöd på i ett tidigare utskick: choklad- och hasselnötsbitar (no bake)! Som ni kanske ser är de i två lager, ett cashewlager och ett med smak av choklad och hasselnöt. De är dessutom mejerifria och himlans mumsiga.
 
 
 
 
Choklad- och hasselnötsbitar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Choklad- och hasselnötsbitar – 3 till 4 bitar

Cashewlager:
80 gram cashewnötter, naturella (blötlägg)
3 msk havregryn
1 msk honung

Choklad- och hasselnötslager:
70 gram hasselnötter, utan skal och rostade
50 gram färska dadlar
2 msk kokosolja
½ msk kakao

Börja med att blötlägga cashewnötterna (ca 4 timmar). Häll bort vattnet.

Mixa varje lager för sig noga. Klä en liten form (jag körde ca 7X17 cm) med aluminiumfolie. Fördela först i cashewlagret och därefter chokladlagret. Låt stelna i kyl (eller frys). Skär därefter i bitar.

 

 

Choklad- och hasselnötsbitar - Baka Sockerfritt
 
Choklad- och hasselnötsbitar - Baka Sockerfritt
 
Choklad- och hasselnötsbitar - Baka Sockerfritt