Hoppa till innehåll

Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker)

        Sugna på ett snack/mellanmål/godis? Den här godbiten passar in på allt! Helt ärligt är ingredienerna i dessa choklad- och havrerutor i princip som en gröt –.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Sugna på ett snack/mellanmål/godis? Den här godbiten passar in på allt! Helt ärligt är ingredienerna i dessa choklad- och havrerutor i princip som en gröt –  fast bra mycket godare och i roligare format!
 
Basen i rutorna är förstås havregryn och till det har jag tillsatt jordnötssmör (som också går finfint att byta ut mot mandelsmör eller annan typ av nötsmör). Med lite sötning såsom honung (välj gärna en med ganska neutral smak) eller fibersirap honey blir denna havrebas ljuvligt god! Som pricken över i:et innehåller havrerutorna ett lager med chokladmassa. Mumsigt värre!
 
 

Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt


 

Choklad- och havrerutor – 8 till 12 bitar

Havrebas:
3 dl havregryn
1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
1 dl mandelmjöl
ca ½ dl honung/fibersirap honey
½ dl kokosolja
1 tsk kanel

Chokladlager:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör/mandelsmör

Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör. Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten. 

Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör. Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå! Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!

 
 
 

Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt