Choklad- och havrerutor
Väkommen att spana in ett perfekt snack, mellanmål eller godis! Eller varför inte som frukost när man är på språng? Skulle nästan kunna vara innehållet i en.. Läs mer



Choklad- och havrerutor – 8 till 12 bitar
Havrebas:
3 dl havregryn
1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
1 dl mandelmjöl
ca ½ dl honung/fibersirap gold
½ dl kokosolja
1 tsk kanel
Chokladlager:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör/mandelsmör
Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör. Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten.
Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör. Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå! Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!

