Hoppa till innehåll
Open navigation

Choklad- och havrerutor

        Väkommen att spana in ett perfekt snack, mellanmål eller godis! Eller varför inte som frukost när man är på språng? Skulle nästan kunna vara innehållet i en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Choklad- och havrerutor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Väkommen att spana in ett perfekt snack, mellanmål eller godis! Eller varför inte som frukost när man är på språng? Skulle nästan kunna vara innehållet i en gröt, fast bra mycket godare om ni frågar mig. 
 
Dessa godbitar har havregryn som bas, samt att jag tillsatt jordnötssmör (går bra att köra mandelsmör eller annan typ av nötsmör). Med lite sötning såsom honung (välj gärna en med ganska neutral smak) eller fibersirap gold blir denna havrebas ljuvligt god! Som pricken över i:et innehåller havrerutorna (eller barerna, eller vilken form man nu vill skära dom i) ett lager med chokladmassa. Såååå gott. Måste helt enkelt testas!
 
 
Choklad- och havrerutor - Baka Sockerfritt

 
 

Choklad- och havrerutor – 8 till 12 bitar

Havrebas:
3 dl havregryn
1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
1 dl mandelmjöl
ca ½ dl honung/fibersirap gold
½ dl kokosolja
1 tsk kanel

Chokladlager:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör/mandelsmör

Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör. Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten. 

Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör. Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå! Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!

 
 
 
Choklad- och havrerutor - Baka Sockerfritt
 
Choklad- och havrerutor - Baka Sockerfritt