Choklad- och mazarinsnittar
Jag tycker onsdagar är en bra dag, för då har över halva arbetsveckan gått! Idag har jag vilodag från träningen, men det kommer förmodligen bli en promenad senare ikväll. Ska.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0211-tiltshift_52263b4dddf2b370b9c653e1.jpg)
![Choklad- och mazarinsnittar - Baka Sockerfritt Choklad- och mazarinsnittar - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0211-tiltshift_52263b4dddf2b370b9c653e1.jpg)
Choklad- och mazarinsnittar – 7 stycken
20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1- 1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Smaksättning:
1 droppe bittermandelarom
2/3 tsk kakao + extra sötströ
Ev. äggvita och hackade nötter att strö över
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman mandel- och kokosmjöl, sötning och smör. Dela dagen i två delar. Blanda den ena med en droppe bittermandelarom (motsvarar ca en bittermandel) och den andra med kakao samt extra sötning. Rulla ut degen i två jämna längder och tryck ihop längderna. Lägg längden på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut längden på bredden, så att den blir ca ½ cm tjock. Vispa upp äggvita och pensla på. Hacka valfri nöt (jag använder rostade hasselnötter utan skal) och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kakorn och skär längden i snittar. Låt kakorna kallna.
![Choklad- och mazarinsnittar - Baka Sockerfritt Choklad- och mazarinsnittar - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0207-tiltshift_52263b46e087c33fc66cb00c.jpg)