Hoppa till innehåll

Choklad- och mazarinsnittar

Jag tycker onsdagar är en bra dag, för då har över halva arbetsveckan gått! Idag har jag vilodag från träningen, men det kommer förmodligen bli en promenad senare ikväll. Ska.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker onsdagar är en bra dag, för då har över halva arbetsveckan gått! Idag har jag vilodag från träningen, men det kommer förmodligen bli en promenad senare ikväll. Ska bli skönt att få röra lite på sig, när man stått still/suttit hela dagen. I skrivande stund väntar jag på att middagen ska stekas klart. Ikväll blir det laxpasta, fast med shiratakinudlar för mig!
 
Det var bra länge sedan jag gjorde småkakor, tycker ni inte? jag tror jag har en period då jag gör mest mjuka kakor (choklad helst) och mugcakes. Men nu är det dags att jag lägger upp ett recept på småkakor! Jag älskar min kombination av kladdkaka och mazarinkaka i min kombinerade Mazarinkladdkaka. Kommer ni ihåg den? Det är nog en av mina favoritbakverk. Så varför inte utnyttja denna kombination i andra bakverk? Sagt och gjort, denna småkaka blev Choklad- och mazarinsnittar. Mums!
 
 
Choklad- och mazarinsnittar - Baka Sockerfritt
 

Choklad- och mazarinsnittar – 7 stycken

20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1- 1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Smaksättning:
1 droppe bittermandelarom
2/3 tsk kakao + extra sötströ

Ev. äggvita och hackade nötter att strö över

Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda samman mandel- och kokosmjöl, sötning och smör. Dela dagen i två delar. Blanda den ena med en droppe bittermandelarom (motsvarar ca en bittermandel) och den andra med kakao samt extra sötning.  Rulla ut degen i två jämna längder och tryck ihop längderna.  Lägg längden på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut längden på bredden, så att den blir ca ½ cm tjock. Vispa upp äggvita och pensla på. Hacka valfri nöt (jag använder rostade hasselnötter utan skal) och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kakorn och skär längden i snittar. Låt kakorna kallna.

Choklad- och mazarinsnittar - Baka Sockerfritt