Choklad- och saffransnittar
Jag älskar att arbeta och leka med kombinationer när jag experimenterar fram mina bakverk. Dessutom älskar jag kombinationen Läs mer


Choklad- och saffransnittar – 10 stycken snittar
Kakdeg:
40 gram rumsvarmt smör
1½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
Smaksättning:
1 tsk kakao + 1 tsk extra sötning
ca 1 krm saffran
Topping:
Äggvita
Rostade hasselnötter utan skal
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till kakdegen. Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med saffran och den andra med kakao, plus lite extra slötning. Rulla ut de två degarna till ca 3 cm tjocka längder och tryck ihop dom med varandra. Tryck ut den gemensamma längden på bredden på en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp lite äggvita och pensla på längden. Hacka hasselnötter och strö på. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, tills längden får färg. Ta ut längden och skär i snittar. Värm ytterligare i ugnen på eftervärme under ca 5-10 min. Håll koll så att de ej blir brända!
