Hoppa till innehåll

Choklad- och saffransnittar

Jag älskar att arbeta och leka med kombinationer när jag experimenterar fram mina bakverk. Dessutom älskar jag kombinationen Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag älskar att arbeta och leka med kombinationer när jag experimenterar fram mina bakverk. Dessutom älskar jag kombinationen saffran och choklad, vilken såklart passar alldeles extra bra i juletider. Jag har tidgare gjort två versioner av mjuka kakor innehållande dessa två smaker (se Saffran- och chokladkaka och Tigerkaka med saffran, vilken den sistnämnda är mejerifri), så nu tyckte jag att det var dags för en hård småkaka med samma smakkombination! Skåda dessa knapriga choklad- och saffransnittar, toppade med hackade hasselnötter utan skal!
 
 
Choklad- och saffransnittar - Baka Sockerfritt
 

Choklad- och saffransnittar – 10 stycken snittar

Kakdeg:
40 gram rumsvarmt smör
1½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ

Smaksättning:
1 tsk kakao + 1 tsk extra sötning
ca 1 krm saffran

Topping:
Äggvita
Rostade hasselnötter utan skal


Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till kakdegen. Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med saffran och den andra med kakao, plus lite extra slötning. Rulla ut de två degarna till ca 3 cm tjocka längder och tryck ihop dom med varandra. Tryck ut den gemensamma längden på bredden på en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp lite äggvita och pensla på längden. Hacka hasselnötter och strö på. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, tills längden får färg. Ta ut längden och skär i snittar. Värm ytterligare i ugnen på eftervärme under ca 5-10 min. Håll koll så att de ej blir brända!

 
Choklad- och saffransnittar - Baka Sockerfritt