Chokladavokado-mugcake
Jag är precis hemkommen från jobb och träning, och blev väldigt sugen på att göra en mugcake! När jag är sugen på att äta något gott, och vill att själva tillagandet av detta något.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0139-tiltshift_5224e5da9606ee01b628c980.jpg)
Jag är precis hemkommen från jobb och träning, och blev väldigt sugen på att göra en mugcake! När jag är sugen på att äta något gott, och vill att själva tillagandet av detta något ska gå på absolut kortast möjliga tid, då är det perfekt att göra denna typ av kaka. Oftast är jag också sugen på choklad, vilket leder till att mina mugcakes gärna får bli med chokladsmak. Sedan har nog få av er missat att jag tycker om att baka med avokado, och eftersom jag är ett baka-med-avokado-fan tänkte jag att en liten bit avokado kunde få följa med i min mugcake! Resultatet kan ni se nedan. Och om det inte syns, så kan jag tala om att det blev jättebra! Denna kaka innehåller inget smör, vilket inte heller saknas. Jag tillsätter lite romarom efter smak.
![Chokladavokado-mugcake - Baka Sockerfritt Chokladavokado-mugcake - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0139-tiltshift_5224e5da9606ee01b628c980.jpg)
Chokladavokado-mugcake
40 gram avokado (½ avokado)
1 äggvita (1/3 dl)
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 msk riven kokos (eller nötmjöl)
1 ½ msk kakao
1 ½ msk sötströ
ca 3 msk mjölk
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ev. ett par krm romarom eller dylikt
Mosa avokado och blanda med äggvita. Rör ner resterande ingredienser. Smörj en kopp med smör eller olja och häll ner smeten i denna. Värm i micron i ca 2 minuter.