Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladavokadokaka med kokos (mejerifri)

Avokado är väldigt milt i sig och smakar inte mycket, men den eventuella smak som man ändå vill ha bort maskeras totalt av chokladen ( Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Avokado är väldigt milt i sig och smakar inte mycket, men den eventuella smak som man ändå vill ha bort maskeras totalt av chokladen (kakao). Avokado gör samtidigt kakan extra saftig och kletig. Istället för grädde innehåller denna kaka kokosgrädde. Kokosgrädde är en fetare och tjockare variant av kokosmjölk, och hittas dessutom på samma plats i affären. Trixet för att få en riktigt saftig kaka är att ta ut den när den fortfarande är kladdig, då den stelnar rejält när den fått kallna (gäller alla mina bakverk). 
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Mejerifritt
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 ägg
  • ½ dl kokosgrädde
  • ½ avokado
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ msk sötströ
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. ett par rutor grovhackad steviachoklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg, avokado och kokosgrädde med en mixer
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör med en sked. Smöra och mjöla en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen under ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!